menu
ikonalogo

Dostatečný výběr náhrad za 100W žárovky

Dostatečný výběr náhrad za 100W žárovky

Procházíte složku:
krátké zprávy (43)
novější (24) | starší (18)
Složka: krátké zprávy
Datum:
Zobrazeno: 3128×
Nálepky: domácnosti LED žárovka LED náhrady

Krátká tisková zpráva webu Úsporné spotřebiče je důkázem, že na trhu již je dostatek LED žárovek, které mohou plnit funkci náhrady za obyčejné žárovky o výkonu 100 W.

LED žárovky již plnohodnotně nahradí 100W žárovky
27.5.2016, www.uspornespotrebice.cz


Není to tak dávno, kdy jedním z častých argumentů proti přechodu na LED stál fakt, že nemohou svým světelným tokem plnohodnotně nahradit 100W obyčejnou žárovku. 100W žárovka se svými 1300 lumeny je velmi silný zdroj světla a v domácnosti se používá především v centrálních svítidlech a tam, kde chcete mít hodně světla. Tuto silnou žárovku zatím nahradila pouze cca 77W halogenová žárovka nebo cca 23W kompaktní zářivka. Ani v jednom případě nebyla náhrada dokonalá, ať už kvůli ceně, spotřebě nebo kvůli jiným vlastnostem. Nyní mají spotřebitelé možnosti si vybrat světelné diody do domácností, které se svým tokem cca 1500 lumenů plnohodnotně nahradí 100W obyčejnou žárovku. Světelný tok je pro LEDky předepsán o něco vyšší než 1300 lumenů, neboť jim během dlouhého života tok mírně klesá.


Web Úsporné spotřebiče nyní nabízí novou kategorii LED žárovek, které mohou plnohodnotně nahradit 100W obyčejnou žárovku. Na trhu již je dostatek výrobců, kteří nabízejí tyto světelné zdroje. U LED žárovek na webu Úsporné spotřebiče spotřebitelé mohou očekávat dlouhou dobu života (min. 15000 hodin), okamžité sepnutí, kvalitní podání barev a vysokou účinnost (nad 85 lm/W). Průměrný příkon těchto náhrad je asi 14-15 W. Rekordmanem v účinnosti i světelném toku je žárovka s měrným výkonem 137 lm/W a světelným tokem 2000 lumen (náhrada téměř 130W žárovky).

Odkaz na kategorii:
http://www.uspornespotrebice.cz/led-zarovky-e27-nahrada-100w-zarovky-1250-a-vice-lm/
 

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).