menu
ikonalogo

IKEA přechází na LED

IKEA přechází na LED

Procházíte složku:
vše (107)
novější (81) | starší (25)
Složka: články
Datum:
Autor:
Zobrazeno: 5494×
Nálepky: domácnosti LED LED žárovka IKEA

Švédský výrobce nábytku ve své tiskové zprávě oznámil, že od září bude nabízet pouze LED osvětlení. Mezi hlavní důvody uvádí především udržitelnost a celkově nižší spotřebu elektrické energie LED osvětlení. „LED technologie znamená revoluci v celé oblasti osvětlení. Účty za elektřinu v domácnostech neustále stoupají a rovněž se zvyšuje globální spotřeba energie, proto šetrné LED osvětlení má již nyní velký přínos a jeho význam bude dále růst.“ říká Steve Howard, šéf úřadu pro udržitelnost ve společnosti IKEA Group.

Dalším důvodem je design. „LED diody znamenají rovněž revoluci v designu. Jsou malé a lze je tudíž zabudovat do takřka jakéhokoli výrobku. Bude tak možné navrhovat menší lampy, tenčí struktury a šířit světlo cíleněji,“ cituje tisková zpráva manažera pro osvětlení Björna Blocka.

Rozhodnutí společnosti IKEA se týká všech poboček. IKEA se tak stává prvním prodejcem výlučně LED osvětlení. Rozhodnutí je o to více zajímavé, že na jaře bylo rozhodnuto posunout zákaz prodeje halogenových žárovek z roku 2016 na rok 2018.

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).