menu
ikonalogo

EFEKT 2016: podpora veřejného osvětlení

EFEKT 2016: podpora veřejného osvětlení

Procházíte složku:
krátké zprávy (43)
novější (27) | starší (15)
Složka: krátké zprávy
Datum:
Zobrazeno: 3381×
Nálepky: profi veřejné osvětlení dotace

Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie, „program EFEKT“, vyhlašuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Rozpočet programu EFEKT pro rok 2016 je 30 mil. Kč. V rámci aktivity B.1 je rovněž podpořeno veřejné osvětlení. Dotace je určena na výměnu osvětlovacích těles a optimalizaci řídicího systému VO v obcích a areálech. Dotace je též určena na výměnu konstrukčních prvků, kabeláže v zemi a výkopové práce. Text z programu týkající se aktivity B.1:

Dotace je určena na výměnu osvětlovacích těles a optimalizaci řídicího systému VO v obcích a areálech. Realizací investic musí být dosažena úspora energie minimálně 35% průměrné celkové spotřeby energie v MWh za poslední tři roky. Dotace je též určena na výměnu konstrukčních prvků, kabeláže v zemi a výkopové práce.

Výběrová kritéria: Váhy:

  1. podíl investičních nákladů* na úsporu v MWh/rok 30 %

  2. objem uspořené energie v MWh/rok 30 %

  3. prostá doba návratnosti 20 %

  4. podíl celkových nákladů na úsporu v MWh/rok 10 %

  5. investiční náklady* v poměru na 1 světelný bod 10 %

* Náklady budou posuzovány bez nákladů na renovaci konstrukčních prvků, výkopových prací a kabeláže (nutno v žádosti o dotaci oddělit).

 

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).