menu
ikonalogo

Nově třídíme i klasické a halogenové žárovky

Nově třídíme i klasické a halogenové žárovky

Procházíte složku:
krátké zprávy (43)
novější (7) | starší (35)
Složka: krátké zprávy
Datum:
Zobrazeno: 1556×
Nálepky: domácnosti třídení profi halogenové žárovky obyčejné žárovky

Klasické, přímo žhavené žárovky původně do zpětného odběru zařazeny nebyly. Od 1. ledna 2021 se však situace změnila.Zákon o výrobcích s ukončenou životností nově nařizuje třídit i klasické a halogenové žárovky.

Vzhledem k evropskému zákazu výroby klasických žárovek se předpokládalo, že jejich sběr a recyklace nebude příliš potřeba. Realita je však jiná, tyto žárovky se k nám pod různými názvy stále dovážejí.

Do popelnice ani kontejneru se směsným odpadem už vysloužilé běžné a halogenové žárovky nepatří. Vrací se stejně jako úsporné a trubicové zářivky, výbojky nebo LED žárovky. Můžete je vrátit v obchodě při nákupu nových, ve sběrných dvorech nebo je vyhodit do některé ze sběrných nádob společnosti EKOLAMP, která recyklaci světelných zdrojů v České republice zajišťuje.

Zdroj: Ekolamp

 

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).