menu
ikonalogo

Nové zelené nakupování pro VO

Nové zelené nakupování pro VO

Procházíte složku:
krátké zprávy (43)
novější (15) | starší (27)
Složka: krátké zprávy
Datum:
Zobrazeno: 2245×
Nálepky: veřejné osvětlení profi

Evropská komise pro mnoho oblastí veřejné správy a činností vydává tzv. Green Public Procurement (GPP), v překladu nejčastěji jako zelené nakupování. Jedná se o soubory doporučujících postupů a kritérií zaručující šetrný a enviornmentální přístup při nákupu služeb a produktů. Všechny oblasti jsou dostupné na stránce Evropské komise.

Zastaralé GPP pro oblast veřejného osvětlení byly dlouhou dobu aktualizovány, nicméně je k dispozici finální verze. Dokument obsahuje několik kritérií i komplexní popis, jak bylo jednotlivých hodnot dosaženo. Mezi jednotlivými kritérii je např. měrný výkon svítidel (min. 120 lm/W pro rok 2019), možnost stmívání, vzorec pro výpočet minimální hodnoty indikátoru roční spotřeby (AECI) a další.

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).