menu
ikonalogo

SIGNAL festival 2015

SIGNAL festival 2015

Procházíte složku:
vše (107)
novější (76) | starší (30)
Složka: akce a události
Datum:
Zobrazeno: 3619×
Nálepky: festival videomapping art rok světla

Monumentální sférický dóm na Klárově, vzdušná světelná síť na obloze, strhující 3D videomapping na Letohrádku Kinských a mnoho dalšího... Festival SIGNAL již 15. až 18. října v Praze.

Festival světla SIGNAL má za sebou již dva ročníky. V roce 2014 přilákal do ulic Prahy téměř půl milionu návštěvníků a na některých místech to bylo skutečně znát. Ať už jste byli před kostelem sv. Ludmily, na Staroměstském náměstí nebo na Kampě, davy byly doslova cítit. Přemíra návštěvníků ale rozhodně stála za to.

Letošní ročník proběhne ve dnech 15. – 18. října. Velkým lákadlem má být monumentální instalace Sphere – unikátní nafukovací kupole o velikosti pětipatrového domu, která vyroste po dobu konání festivalu na Klárově. Na její vnitřní stěnu po celé její ploše se bude promítat dechberoucí  360° audiovizuální show francouzského umělce Joanieho Lemerciera. Druhým lákadlem je fascinující dílo americké umělkyně Janet Echelman, která se proslavila zejména schopností přetvářet a obohatit městský vzdušný prostor svými pestrobarevnými sítěmi reagujícími na okolní prostředí, vítr, vodu i slunce. Velkolepá sedmdesátimetrová instalace se bude během SIGNAL festivalu vznášet nad hlavami diváků a stane se přitom plátnem pro nevšední světelnou hru měnících se kontrastních barev. A organizátoři slibují i videomapping na Letohrádku Kinských a řadu dalších instalací.

Více se dozvíte na webu www.signalfestival.com, Facebooku a stejně jako loni je slíbena aplikace do chytrých mobilů, která vás festivalem provede.

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).