menu
ikonalogo

Nejúspornější LED žárovky 2015

Nejúspornější LED žárovky 2015

Procházíte složku:
články (54)
novější (44) | starší (9)
Složka: články
Datum:
Autor:
Zobrazeno: 3620×
Nálepky: domácnosti LED Lighting Awards LED žárovka

V rámci iniciativy SEAD, která pomáhá nalézat energeticky úsporné produkty, proběhla soutěž Global Efficiency Medal. V kategorii osvětlení zvítězily velmi zajímavé a efektivní žárovky. V sekci mezinárodních vítězů zaujme žárovka Nanoleaf One. Žárovka vyniká velmi vysokým měrným výkonem 120 lm/W (energetická třída A++). Žárovku Nanoleaf One můžete sehnat i v ČR (www.nanoleaf.cz). Ze stránek výrobce se ale nelze dozvědět počet spínacích cyklů, takže s náhradou pro často navštěvované prostory je lepší počkat. Žárovka svým světelným tokem 1 200 lm odpovídá 83W obyčejné žárovce. Cenou okolo 1 000 Kč nicméně zaujme především designové nadšence.


LED žárovka Nanoleaf One

Druhým vítězem v sekci mezinárodních vítězů je LED žárovka BA21 od firmy Cree. Příkonem 18 W a světelným tokem 1 600 lm nevyniká sice svojí účinností (89 lm//W a energetická třída A+), ale je zajímavá vysokou hodnotou světelného toku umožňující nahradit obyčejnou 100W žárovku. Do obývacích pokojů ji ale radši nedávejme, neboť má chladné světlo (5 000 K).


LED žárovka Cree BA21

V sekci regionálních vítězů pro Evropu zvítězila pro nás neznámá Xiamen Yankon Energetic YKA60C2-9.5W.

Doplnění: počet spínacích cyklů u žárovky Nanoleaf je 100 000, výrobce infromaci doplnil na web

 

Celé jméno:
Váš email:
Komentář:
Zaškrtněte, pokud nejste robot:

Nechť jsou komentáře věcné, bez vulgarit, bez reklam a podepsány celým jménem (uvedení emailu je dobrovolné). Nedodržení těchto pravidel může vést ke smazání komentáře. Maximální délka je 500 znaků (bajtů). Používejte pouze běžné znaky. Zapovězeny jsou značkovací jazyky (např. HTML).